LA MÚSICA DE LA DANSA: ELS COS I L’INSTRUMENT
CESC GELABERT/JORDI CAMELL

taller-cesc-gelabertLa dansa entesa com un acte de consciència dins del cos ens permet viure millor, amplia les nostres funcions i és una poderosa eina a l’hora de fer música, d’interpretar un instrument. Un ballarí, en dansar, ha de ser conscient de tres partitures: la de la música callada que crea amb el seu cos, la de la música que sent en escoltar i, en tercer lloc, la interacció d’ambdues.

El músic en fer música té una partitura que organitza el so que crea, però necessàriament, al mateix temps, executa una coreografia que és la que físicament activa l’instrument. Donada la complexitat del moviment, normalment el músic, amb l’aprenentatge, va assimilant aquesta dansa fent-la gairebé de manera intuïtiva i inconscient. Tanmateix sempre és present i determina la qualitat de la música i la salut de l’intèrpret.

Durant el curs compartirem idees i farem exercicis senzills que ens permetran introduir-nos dins d’aquesta manera de veure la dansa, aquest habitar el cos amb el cor i la ment d’una manera analítica, pràctica i lúdica; sense oblidar la música que fem i la que escoltem. Ho farem en dues parts: a la primera, dansant, amb exercicis de dansa, de vegades amb silenci i d’altres acompanyats per la música al piano; en una segona part, més curta, però no menys important, tocant els instruments propis de cada músic (violí, guitarra, trompeta, etc) des de l’experiència assimilada a la primera part.

És una introducció a percepcions i conceptes que podem superposar o sumar als nostres propis coneixements i experiències.

Professorat: Cesc Gelabert i Jordi Camell

Obert: A professors de música, estudiants de música i músics en general (també directors i estudiosos de la música des del punt de vista teòric, etc.) de qualsevol nivell

Requisits: Mínim domini d’un instrument musical inclosa, per descomptat, la veu

Torna a espectacles