Jordi Camell (Llorenç del Penedès) és un pianista de llarg recorregut format a Tarragona, Barcelona, París i Londres i dotat d’una marcada capacitat de comunicació i claredat en l’exposició artística.

La seva constant inquietud per obrir-se als nous repertoris l’han portat a participar amb els conjunts de música contemporània Barcelona 216, Solistes d’Ibercàmera i l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure. També ha actuat com a solista amb l’OBC de Barcelona, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Filharmonia de Cambra de Barcelona, la Orquesta Ciudad de Granada, la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, etc. Ha estat dirigit, entre d’altres, per Bernhard Güeller, Salvador Brotons, Ernest Martínez-Izquierdo i Josep Pons. Músic despert i obert a tots els estils, ha col·laborat estretament amb Vicky Peña (monogràfic Kurt Weill), amb el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert (en l’espectacle Preludis), amb Mario Gas (recital Miguel Hernández), etc.

Ha editat en World Premiere Recording la Integral per a piano de Pau Casals (Columna Música, 2012), “Chopin Variations” per encàrrec del Consolat de Polònia a Barcelona (Columna Música, 2013), Abans i després d’Iberia d’Albéniz (Columna Música, 2009), la integral per a piano de Gerhard i diverses Goyescas de Granados (Ed. Moraleda, 1994), duo clarinet i piano amb Josep Fuster (Anacrusi, 1998), els Quadres d’una exposició de Mussorgski (Discmedi, 1999), Binomis amb la Cobla Sant Jordi (Columna Música, 2008)…

Jordi Camell desenvolupa en paral·lel una intensa activitat pedagògica. Actualment és professor de piano de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) .

Descarrega CV complert CAT